szerző:
techline.hu

Az Uxtheme Multi-patcher 6.

Az Uxtheme Multi-patcher 6.0 segítségével pillanatok alatt megoldhatjuk, hogy Windowsunk hagyja magát átskinezni. Persze e ténykedés csakis saját felelősségre hajtható végre, mivel a rendszer egyik állományát patch-eli a program (a művelet alatt be is kéri a Windows telepítő CD-jét, hogy arról visszaállítsa az eredeti fájlt, de ezt értelemszerűen nem szabad neki engedni, ha valóban le szeretnénk cserélni az állományt). 

Ilyen egy átalakított Windows XP

Szerencsére a korábbi verziókkal nálunk nem volt gond, az új változat pedig már a Windows XP SP3-at is támogatja. Igaz, nálunk az egyik magyar SP3 változaton megtagadta az együttműködést, de erre legalább még telepítés előtt figyelmeztetett (aki hasonló gondba ütközik, használhatja ezt a változatot). A telepítés után viszont semmi sem állja utunkat, hogy lecseréljük a Windows XP felületét, nekünk tetszőre. Témákat találunk több helyen is az interneten, az egyik legjobb gyűjtemény talán itt található (néha megmakacsolja magát a szerver, de ilyenkor próbálkozzunk később). Erről az oldalról rengeteg ízléses témát tölthetünk le az XP-hez. 

A vezérlőelemeket is átbőrözhetjük

A letöltött témákat tehetjük tetszőleges mappába, de ha kényelmesen akarjuk őket használni, érdemes bemásolni a C:\Windows\Resources\Themes könyvtárba, kicsomagolva (meghagyva a csomag eredeti alkönyvtárait). Így a későbbiekben elérjük a témákat a Windows saját Megjelenítés tulajdonságai ablakában (de akár tetszőleges mappából, a téma fájlra (.msstyles) duplán kattintva is cserélgethetjük őket, csak figyeljünk, hogy később ne töröljük ezt a mappát, amíg használjuk az adott témát). Még egyszer felhívjuk a figyelmet, hogy az UXtheme „alapjaiban” bolygatja meg a rendszert, így a használata csak akkor javasolt, ha előtte biztonsági másolatot készítettünk fontos állományainkról!

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!