szerző:
hvg.hu

A Firefox végzett az élen a Tom’s Hardware idei nagy böngésző-összehasonlító tesztjében. Itthon is sokan használják, de hónapokon belül trónfosztásra lehet számítani.

Egy átlagos, középkategóriás asztali számítógépen végezte el idei nagy böngészőtesztjét a Tom's Hardware. A 64 bites Windows 8 operációs rendszeren elvégzett tesztek szerint összességében a Firefox volt a legjobb, közel 20%-kal jobb eredmény ért el, mint a második (és még fejlesztői verziónak tekinthető) Opera Next, melyet a Chrome követett egy hajszálnyival lemaradva - írja az IT café.

A Firefox nagyon jól szerepelt az indulási idők, a HTML5/CSS3, a hardvergyorsítás és a megbízhatósági tesztekben is.

A Firefox a Gemius mérése szerint a magyar netezők kedvenc böngészője is - de már nem sokáig. A 39,75 százalékon álló tűzrókától egy éve még 13 százaléknyira állt a Chrome, de a Google jelenleg 35,29 százalékos böngészőjének már csak négy és fél százalékos hátránya van.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!