szerző:
hvg.hu

Míg a legtöbb gyártó arra törekszik, hogy vékonyabbá és könnyebbé tegye táblagépeit és e-olvasóit, egy francia tervező más szempontból közelítette meg a kérdést. Az eredmény pedig kétségtelenül látványos.

Fabrice Dubuy ötlete egyelőre csak koncepcióként létezik, de egészen biztosak vagyunk benne, hogy a FlipBookot sokan használnák szívesen e-olvasóként. A készülék a piacon lévő eszközöknél jobban hasonlít a könyvre: könyvként nyitható ki, és két képernyőn mutatja a szöveget. A kijelzők ugyanakkor hordozzák a modern kor előnyeit is: eInk technológiájuk révén az olvasó több hétig kibírja egy feltöltéssel, és az érintésvezérlés is megoldott rajtuk. Problémát csak a kétoldalasságból származó súlytöbblet jelenthetne, de némi fejlesztéssel talán ezt is meg lehetne oldani.

©
©
©
©
©

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a hvg.hu Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!