szerző:
hvg.hu

Skandinávia vezető pénzügyi technológiai konferenciáján mutatta be a Cellum a legújabb mobilkereskedelmi megoldását. A Cellum OmniPay szolgáltatáscsomag segítségével a kis- és mikrovállalkozások is egyszerűen, alacsony költségek mellett vezethetnek be többféle, nem helyhez kötött elektronikus fizetési megoldást.

A megoldással a mikrovállalkozások is jelentős beruházási költségek nélkül, gyorsan, egyszerűen és kedvező tranzakciós költségek mellett juthatnak biztonságos, nem helyhez kötött fizetési rendszerhez. A vásárlók pedig kényelmesen, többletköltségek nélkül fizethetnek, akár kártyájukat, akár mobiltárcájukat használják.

Aki a fizikai bankkártyás fizetési lehetőség bevezetése mellett dönt, a Cellum mobilalkalmazása mellé egy mobil POS terminált, vagyis hordozható kártyaleolvasót kap. A fejlesztőcég megoldásával az olyan tranzakciókra is lehetőség van, amelyeknél nincs szükség a bankkártya jelenlétére: ekkor egy virtuális mobilterminálból maga a kereskedő indíthatja el a tranzakciót, a vásárló pedig egy, a Cellum által fejlesztett mobiltárca (pl. OTPay, MasterCard Mobile) segítségével egyenlítheti ki a számlát. A szolgáltatás a Cellum Plug and Pay technológiát használó kereskedői alkalmazásokkal is működik, és igény esetén a hűségprogramokat, kuponakciókat és ajándékkártyákat is kezeli.

A szolgáltatáshoz a kereskedők belépési díj nélkül csatlakozhatnak majd, és kizárólag a tranzakciós díjakat, illetve a mobil POS alacsony havi üzemeltetési költségét kell fizetniük. A részletes kereskedői dokumentáció, az integrációs segédlet és az ügyféltámogatás mind a szolgáltatás részei, így azt a vállalkozások akár maguk, vagy e-commerce szolgáltató partnerük segítségével gyorsan saját rendszereikhez illeszthetik. A platformhoz tartozó online felületen pedig a tranzakciók figyelemmel kísérhetők.

A Cellum OmniPayt a cégcsoport az év második felétől vezeti be a piacra, a teszteket a kiválasztott kereskedőknél a második negyedévben végzik.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!