szerző:
hvg.hu

Bár New Yorkról nem feltétlenül a fák jutnak eszünkbe, bőven van belőlük a metropoliszban. Egy interaktív térképen közelebbről is szemügyre vehetjük ezeket.

Közel hatszázezer New York-i fát rögzített egy interaktív térképen Jill Hubley. Az atlasz utcákra bontva mutatja a fákat, amelyek – fajuk szerint – színekkel vannak kódolva. A térkép készítője 2005-ös számlálási adatokat vett alapul, az újabb nyilvántartás készítésére idén kerül majd sor.

A nagyítható térképen akár fajok alapján is lehet szűrni, és a színkódoknak köszönhetően azonnal látható mennyire elterjedt (életképes) egy-egy fafajta a Nagy Almában.

©

Ha pedig az összesített térképnézetben merülnénk el, akkor elég ráállnunk az egérrel bármelyik köröcskére, hogy lássuk, milyen fáról van szó. A körök nagysága nem egyforma, minél nagyobb egy kör, annál termetesebb a fa.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!