szerző:
hvg.hu

Egyedülálló IQ-tesztet állított össze a Mensa HungarIQa Egyesület az OTP Fáy András Alapítvány támogatásával. Az ingyenes tesztet a két szervezet honlapján lehet kitölteni.

Elkészült az a Magyarországon valódi újdonságnak számító, középiskolásoknak szóló adaptív IQ-teszt, amelyet az OTP Fáy András Alapítvány pénzügyi és szakmai támogatásával készített a Mensa HungarIQa Egyesület – közölte a két szervezet.

A tesztet először az alapítvány OK Központjának karrierprogramjain, az OK Karriersuli és az OK Karrieriskola során fogják használni, de addig is bárki ingyen kitöltheti a Mensa honlapján. Arra figyelni kell, hogy a teszt időre megy, két perc áll rendelkezésre egy-egy kérdés megválaszolásához.

A Mensa felhívta a figyelmet, hogy ez nem az egyesület felvételi tesztje. A kezdőoldalon statisztikai célból adatokat kérnek a kitöltőktől, a teszt végén pedig egy privát e-mail címet, hogy oda küldhessék el az eredményt.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!