szerző:
hvg.hu

Továbbra is nagy az érdeklődés a PlayStation 4 iránt, a gép a Sony eddigi legsikeresebb konzolja. Sőt: a gépet kezelő Sony-részlet már jobban teljesít, mint a tévés vagy a telefonos divízió.

Újabb 4 millió darabbal toldotta meg a PlayStation 4-eladásokat az idei harmadik naptári negyedév – jelentette a Sony beszámolójára hivatkozva a EuroGamer. Ez azt jelenti, hogy a tavaly novemberben piacra került konzolból már 29,3 millió fogyott el.

Az elődmodell PS3 hasonló időszak alatt csak 16,6 milliós eladást teljesített, de még a legendának számító PS2-ből is kevesebb, 24,99 millió fogyott. Hasonló időintervallumban nézve ugyanakkor még mindig az azóta hanyatló Nintendo Wiije a csúcstartó, a maga 34,55 milliós eladásával.

©

A PlayStationt is kezelő Game and Network Services Sony-divízió bevétele egy év alatt 16,5 százalékkal nőtt, a vállalat közlése szerint ehhez a gépek eladása mellett nagymértékben hozzájárult a PS4-re készült játékok eladásából származó bevétel.

A Eurogamer kiemeli: a Game and Network Services a japán vállalat legjobban teljesítő részlege, több pénzt hoz, mint bármelyik másik, beleértve a zenei, a tévés és a mobiltelefonos divíziókat is.