szerző:
hvg.hu

A karácsonyi időszakban aktivált új telefonok és táblagépek közel fele iPhone vagy iPad volt.

Miközben az Android (mögött álló sok gyártó) magabiztosan uralja a világot, azért az Apple-t sem kell félteni. A Flurry elemzőcég a december 19. és 25. közti nemzetközi készülékaktiválásokat vizsgálva arra jutott, hogy a karácsonyi időszakban először bekapcsolt készülékek 49,1 százalékát az Apple gyártotta.

Érdekesség, hogy a második helyen lévő Samsungnak már csak 19,8 százalékos részesedés jutott. A Flurry által vizsgált 780 ezer alkalmazás adatait használó jelentés toplistájára nem sikerült felkerülnie olyan nagy gyártóknak, mint a teljes évet nézve harmadik helyen álló Huawei.

©

Talán még ennél is sokkal érdekesebb, hogy ki állhatott még a dobogóra a Huwei helyett: úgy tűnik, a Microsoft/Nokia karácsonya a teljes évükhöz képest nagyon jól sikerült.

Nem érdektelen a méret szerinti bontás sem, az erre vonatkozó grafikonból jól látható, hogy míg iOS fronton a közepesnek számító készülékek (praktikusan iPhone 5S, 6 és főleg a 6s) adták az eladások kétharmadát, az androidos eszközt vásárlók fele óriásképernyős (5 hüvelykesnél nagyobb) mobilt vett. A táblagép-eladások androidos fronton 12 százalékot, Apple-féleségek terén pedig 23 százalékot tettek ki.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.