szerző:
hvg.hu

Egy ismeretlen nevű kínai cég ígéretesnek tűnő tablettel lép piacra.

Nem tudja eldönteni, hogy androidos vagy inkább Windows 10-es tabletje legyen? Akkor érdemes egy pillantást vetnie a nálunk ismeretlen nevű kínai cég, a Chuwi új tabletjére, ezen ugyanis a mind a két operációs rendszer futhat. A Hi12 így akár a Microsoft Surface olcsó(bb) változatának is mondható, Androiddal fűszerezve.

Mivel Windowst is futtat, nem meglepő, hogy Intel X5 Cherry Trail (1,84 GHz) processzor került bele. 12”-es képernyőjének felbontása 2160 x 1440 pixel, és a már említett processzor munkáját 4 GB-nyi RAM segíti. A natív tárhely 64 GB, de ez 128 GB-ra bővíthető.

©

Az akkumulátora masszív, 11 000 mAh-s, így az eszköz sokáig bírja egy feltöltéssel. Fő kamerája 5 MP-es, elöl pedig egy 2 MP-es kamera kapott rajta helyet. Két USB 2.0 portja van, és microHDMI, microSD és C típusú USB port is található rajta.

A pontos megjelenési dátumról még nem tudni, de úgy hírlik, hogy a tablet még ebben a hónapban megjelenik Európában, az Egyesült Államokban és a világ sok más részén. Az arany és űrszürke változatban megjelenő tablet ára 300 dollár alatt lehet, ami ilyen specifikációk mellett igazán nem mondható túlzottnak.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!