szerző:
Balogh Csaba (Las Vegas)

Hatalmas képernyővel, gyors processzorral, nagy akkumulátorral és ígéretesnek hangzó gyorstöltéssel kerül hamarosan piacra a Huawei új csúcskategóriás óriástelefonja.

Néhány héten belül másodjára mutatta be Mate 8 névre hallgató készülékét a Huawei – de a mostani, második esemény számunkra érdekesebb, az első ugyanis csak a kínai piacnak szólt. A gyártó most, a CES 2016 technológiai szakkiállításon tartotta a készülék nemzetközi premierjét.

A telefon legfontosabb paramétereit korábbi cikkünkben már megtalálja, de az ott említetteken kívül is van miről írni a Las Vegas-i sajtóesemény kapcsán. A gyártó az óriási, 6 hüvelykes képernyővel rendelkező telefonról nem csak azt emelte ki, hogy 4000 mAh-es akkumulátorral rendelkezik, hanem azt is hozzátette, hogy méréseik szerint a telefon még a legintenzívebb (életszerű) használat mellett is kibírja egyetlen töltéssel 2 napon át.

©

Miután a készüléket prezentáló Kevin Ho kisajtolta a közönségből, hogy na igen, ez már a legtöbbek számára elég kell legyen, rátett még egy lapáttal: a gyártó ígérete szerint a telefon mindössze fél óra alatt feltöltődik annyira, hogy utána 1 napon át tovább használhassuk.

Az ígéretet és úgy általában a Mate 8 telefont némi nyúzás után alaposabban is próbára tesszük majd, de hiába is sietnénk a részletes ismertetéssel, itthon egy darabig még nem lehet majd hozzájutni a készülékhez. A várhatóan február-márciusban a hazai polcokra is felkerülő prémium mobil alapára (3 GB RAM és 32 gigás belső tárhely esetén) 599 euró lesz, a hazai képviselet tájékoztatása szerint itthon 199 ezer forintba kerül majda készülék. A 4 GB RAM + 64 GB-os tárhely felszereltségű Mate 8-ért pedig 280 ezer forintot kell majd fizetni, de ezt a modellt a gyártó nem fogja forgalmazni Magyarországon.

A CES 2016 kiállítás összes újdonságát itt találja. Ha nem szeretne lemaradni a továbbiakról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!