szerző:
hvg.hu

A közösségi oldal tartalomra vonatkozó szabályait egy kicsit túl szigorúan értelmezték.

Koppenhágában, a Balti-tenger partján van egy híres szobor, ami a nagy dán meseíró, Hans Christian Andersen egyik meséjének főhősét, a kis hableányt ábrázolja. A műalkotás igazi turistalátványosság, nemrég pedig egy dán politikus is úgy döntött, megörökíti, majd az arról készült képet feltölti a Facebookra. Az ügy ezután érdekes fordulatot vett.

©

Mette Gjerskov a blogjába szerette volna betenni a képet, amikor a közösségi oldaltól váratlanul elutasító üzenetet kapott – írja a dán Ekstra Bladet alapján a BBC. Az indoklás szerint a kis hableányról készült fotón túl sok a meztelenség, vagy a szexuális felhang, amit tilt a Facebook szabályzata, még úgy is, hogy egy műalkotásról van szó. Gjerskov szerint ez teljesen nevetséges, még azzal együtt is, hogy később a Facebook mégis engedélyezte a feltöltést.

A közösségi oldal legutóbb 2015 márciusában tisztázta a meztelenségről szóló szabályzatát, melyben kimondták: a meztelenséget ábrázoló festményeket, szobrokat és egyéb művészeti alkotásokat engedélyezik.

Ettől függetlenül nem ez volt az első ilyen eset, szeptemberben egy dán turisztikai cég posztolta ki C.W. Eckersberg 1841-ben készült festményét, melyen a művész egy tükör előtt álló nőt ábrázolt, félig ruha nélkül. Később a Facebook elismerte, hiba történt a rendszerben.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!