szerző:
hvg.hu

Számítógépet a jelenleg ismert formájában még 10 év múlva is venni fogunk, ez nem kérdés. Ahogy az sem, hogy hamarosan a trend alapján pár éven belül több vállalat is felhagyhat a gyártással.

Ahogy mi is megírtuk: legutóbb 2008-ban adtak el olyan kevés számítógépet, mint ma. (Sőt, egy kicsivel még akkor is több fogyott.) A Statista grafikonja egy egész évtizedet mutat be, melynek közepén kétségtelelenül történt valami: a 2011-es csúcspont után egyre nehezebb új számítógépeket eladni.

©

Az biztos, hogy a piacvezető Lenovo–HP–Dell hármasnak még egy ideig bőven megéri majd számítógépeket gyártania, ahogy az Apple sincs veszélyben. De hogy a többiek – köztük olyan nagy nevek, mint az Acer, az Asus vagy a Toshiba – talpon tudnak és akarnak-e maradni PC-fronton az évtized végéig, az már egyáltalán nem olyan biztos.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!