szerző:
Papós Tamás

A Facebook alkalmazása az egyik, ami leginkább leterheli az okostelefonokat. Egy androidos szakújságíró kipróbálta milyen a közösségi oldal alkalmazása nélküli élet, és hatására mi is megpróbálkoztunk a recepttel. Hogy milyen a facebookozás Facebook app nélkül? Sokkal jobb és ugyanolyan jó egyszerre.

Az Android Central újságírója megelégelte, hogy mobilja akkumulátorát, memóriáját és adatforgalmát is mennyire igénybe veszi a Facebook alkalmazása, ezért törölte az appot és megírta tapasztalatait.

Mivel a családtagjai új bejegyzéseihez mindig értesítést kért, a mobilon néha rá szeretett volna nézni a közösségi oldalra, így a Chrome böngésző alkalmazásán belül lépett a Facebookra. Azt vette észre, amit valószínűleg rengetegen nem látnak, hiszen a többség alkalmazással használja a közösségi oldalt: mobil böngészőben ugyanolyan jó a Facebook, mint alkalmazásban.

Erre mi is most döbbentünk rá, próbálgattuk, és ugyanarról tudunk beszámolni, mint a cikk szerzője: dizájnban alig van különbség, az üzenőfal böngészése és a képek betöltése ugyanolyan gyors, mint a Facebook alkalmazásában, ráadásul a videók sem indulnak el maguktól – ezt az idegesítő újítást persze ki lehet kapcsolni. Az alkalmazás törlése esetén mindenképp érdemes a Chrome böngészőt választani, hiszen a tesztelő is élt azzal a remek lehetőséggel, hogy a böngésző alkalmazásában is lehet kérni facebookos értesítéseket – ezt könnyedén be lehet állítani.

©

Nekünk egy dolog nem tetszett: ha elkezdtünk lefelé haladni az üzenőfalon, eltűntek az oldal tejején az értesítő ikonok, de ezt sem éreztük azért tragédiának. Az üzenetek írásához és fogadásához azért érdemes megtartani a Messenger alkalmazást, azzal sokkal kényelmesebb chatelni.

Persze ahhoz, hogy telefonja fellélegezzen, nem kell ilyen radikálisan változtatni mobilozási szokásain. Az is elég lehet, ha a Facebook helyett a Facebook Lite alkalmazást tölti le, utóbbi ugyanis kevesebb helyet foglal, gyorsabban működik, nem lassítja a mobilt, és persze az akkumulátort és a mobilnetet is kevésbé fogyasztja.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.


Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!