szerző:
hvg.hu

Egy dizájnban és funkcionálisan is szokatlan elemmel kerülhet piacra az LG februárban bemutatkozó új androidos csúcsmobilja.

Az LG finoman szólva nem teljesít túl jól mobilos fronton: tavaly mindössze félmilliós éves növekedés mellett 59,7 millió készüléket sikerült értékesíteniük 12 hónap alatt, az üzletág pedig még mindig veszteséges. Talán emiatt is érzi a dél-koreai vállalat a késztetést, hogy merészebb újításokhoz kell nyúlniuk, ha előrébb szeretnének törni a piacon.

Ennek szellemében a tavaly őszi V10-nél egy másodkijelzőt tettek az előlapra, a koreai CNET értesülései szerint a februári Mobile World Congressre várt LG G5-ben pedig egy hasonlóan látványos újítás kap majd helyet. Ahogy a készülék prototípusával találkozó szemtanúk elbeszélése alapján készült renderelt képből is látszik, a telefon alja eltávolítható lesz, így lehet majd cserélni például az akkumulátort.

©

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az LG rendel-e további funkciókat a leválasztható készülékaljhoz, de már csak ennyi alapján is érdeklődéssel várjuk a februári bemutatót.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!