szerző:
hvg.hu

Tény, hogy pixelszámban van jóval nagyobb kamera is, mint az iPhone 6s-é, azonban egy újabb óriásplakát-kampány bizonyítja, elképesztő felvételek készíthetők a legutóbbi iPhone-okkal is.

Míg tavaly az iPhone 6-okkal lőtt fotókból készített a világ különböző tájain bemutatott óriásplakátokat az Apple, az idén az iPhone 6s-sel és 6s Plusszal teszi ugyanezt.

A vasárnap indult kampány 41 amatőr és profi fényképész 53 képét használta fel, és az óriásplakátokat 26 ország 85 városában lehet majd látni.

A „Shot on iPhone” koncepció egyébként tavaly márciusi keltezésű, és egy dedikált mikrosite (World Gallery) mutatta be a választott felvételeket. Azóta persze kijött egy újabb iPhone, 8-ról 12 Mp-esre javult (iSight) kamerája, így várható, hogy még tökéletesebbek a vele készített képek. Idén egyébként azt kérte az Apple, hogy a portrék és a mindennapi mozzanatok kerüljenek a képek középpontjába.

©

A World Gallery is hamarosan frissül majd az új óriásplakátok képeivel, mint ahogy felkerülnek az iPhone 6s-sel és 6s Plusszal  készült ultranagyfelbontású 4K-s videók is.