szerző:
hvg.hu

A windowsos vállalat felvásárolta a sokak által használt és kedvelt SwiftKeyt.

A SwiftKey Androidon és iOS-en is az egyik legnépszerűbb külső fejlesztésű alkalmazás, sokak szerint sokkal kényelmesebb és gyorsabb szövegbevitel érhető el vele, mint a telefonok gyári billentyűzeteivel. Éppen ezért nézhette ki magának a SwiftKey mögött álló céget a Microsoft is. A két fél nem közölt adatot a tranzakció pontos összegéről, de a Financial Times 250 millió dollárról (71,3 milliárd forint) tud.

A SwiftKey csapata a Microsoft kutatói részlegébe kerülnek majd, a SwiftKey könnyű és okos prediktív szövegbevitelt lehetővé tévő technológiája pedig a Microsoft Word Flo nevű billentyűzet alkalmazását erősítheti.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!