szerző:
hvg.hu

Nagy felháborodást keltett a felhasználók körében, hogy elvileg a beleegyezésük nélkül frissíti a Microsoft Windows 10-re az operációs rendszerüket. A redmondiak szerint azonban ez nem így van.

Sokan ébredtek már arra, hogy szeretett Windows 7-esüket vagy Windows 8-asukat a „tudtuk nélkül” frissítette Windows 10-re a Microsoft – e fura lépésről egyébként mi is beszámoltunk, és egy kiskaput is mutattunk.

A „bűnös” egy fontosnak jelzett frissítés (KB 3035583), amelyik működésbe lépett azokon a gépeken, amelyeken engedélyezve volt az automatikus update. Volt is nagy felháborodás, panaszokkal voltak tele a különböző fórumok, a Twitter, a reddit.

©

Erre már a Microsoftnak is reagálnia kellett, és ahogy az a The Guardian cikkéből kiderül, Redmondban mossák kezeiket. A Microsoft ugyan szeretné megkönnyíteni a váltást a Windows 10-re, azonban szerintük pontatlanok azok a felhasználói megjegyzések, hogy a Microsoft a beleegyezésük nélkül frissítene, a felhasználók továbbra is uralhatják számítógépüket, és nyugodtan megváltoztathatják a WU (Windows Update) beállításokat, ha nem akarják a Windows 10-et. (Más kérdés, hogy egy ilyen kardinális változtatásnál miért nem jön ki egy óriási igen/nem gomb, a kevésbé hozzáértők számára.)

Szóval a megfelelő beállítással még kivédhető a Windows 10-re frissítés, azonban ha valaki a későbbiekben új/jobb gépet szeretne, akkor mégis csak kénytelen lesz váltani.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!