szerző:
hvg.hu

Különleges okostükörre gyűjtik a pénzt a közösségi finanszírozás keretében – fejlesztői szerint nem volt még ilyen sokoldalú fürdőszobai eszköz.

A Kickstarteren gyűjtik a pénzt a Perseus Mirrors okostükrére – a célul kitűzött 100 ezer dollárnak már több mint a harmada össze is jött, és még majdnem egy hónap hátravan a finanszírozási időszakból.

A kamerával és hangszóróval felszerelt, wifi- és Bluetooth-képes tükör belsejében 2 GHz-es négymagos processzor dolgozik, és mintha csak az okostelefonunk kijelzője került volna fel a szemünk elé a falra, úgy olvashatjuk mailjeinket, üzeneteket válthatunk, tájékozódhatunk az időjárásról, sőt még videókat is streamelhetünk – jól jöhet a hölgyeknek az ilyesfajta sminktanácsadás. Speciális hangutasításokkal különböztethetők meg a családtagok, hogy a tükör tudja, kinek, melyik arcát mutassa. A tükör páramentesítő réteggel van bevonva, és természetesen nem ártanak neki a vízcseppek sem, persze azért ne tegyük hosszú időre víz alá.

©

Az persze nem biztos, hogy mindenkinek tetszene, ha egy kamera lenne a fürdőszobájába, azonban a Perseus vezérigazgatója megnyugtat mindenkit: jól látható fény mutatja a kamera bekapcsolt állapotát, ha pedig ki van kapcsolva, még egy retesz is kerül elé, így biztos nem készülnek felvételek a felhasználók tudta nélkül. Ráadásul a tükör mögött álló operációs rendszert neves cégek legfrissebb biztonsági szabványainak megfelelően fejlesztették.

Az okostükör korai támogatói 209 dollárért (kb. 58 ezer forintért), a későbbi kickstarteresek 249 dollárért (kb. 70 ezer forint) juthatnak az újdonsághoz, a kiskereskedelmi ára később 449 dollár (kb. 125 ezer forint) lesz – jövő áprilisban. A fejlesztők amúgy további finomításokat is végeznek a tükrön, így például lehetőség lesz különböző ékszerüzletek nyaklánc- és fülbevaló-kínálatát virtuálisan felpróbálni.