szerző:
Papós Tamás

Sokan azért (is) szeretik a Chrome-böngészőt, mert bővítményekkel igazán hasznossá varázsolható. Mi is gyakran mutatunk be ilyen kiegészítőket, ezért készítettünk egy válogatást az év legjobbjaiból.

Az év legjobb Chrome-bővítményeit már 2015-ben is bemutattuk, most pedig következzenek 2016 leghasznosabb kiegészítői. Próbálgassa őket, nagyon jól tudnak jönni.

Ugye, milyen nehéz 4 szabadnap után dolgozni? Ezzel könnyebb lesz

Kemény stílusban, de hatásosan terel minket a munka felé ez a Chrome-bővítmény. Vége a felesleges böngészgetésnek, irány dolgozni!

Több fület is nyitva szokott hagyni a böngészőben? 1 kattintással sokat könnyíthet az életén

Sokkal átláthatóbb a böngésző, ha a hasonló oldalak linkjei egymás mellett sorakoznak. Ha telepíti ezt a bővítményt, egyetlen kattintással rendszerezheti a megnyitott lapokat.

Több weboldal is nyitva van a Chrome böngészőjében? Akkor tegye fel gépére ezt a kiegészítőt

Két dolog nem árt, amikor sok lapot nyit meg a böngészőben: ha gyorsan átlátja őket, és ha könnyen be tudja zárni az oldalakat, amelyekre már nincs szüksége. Pont ebben segít egy remek Chrome-bővítmény.

©

Titokban tartaná, hogy mikor van fent Facebookon és látta-e az üzeneteket? Itt a megoldás

Két hónapig ingyen ki lehet próbálni, és utána sem drága megfizetni a teljes láthatatanságot.

Kellemesebb a szemének, ha este így böngészik a Facebookon

A Facebookot és a Google oldalát is sötétítheti ezzel a Chrome-bővítménnyel, ami az esti böngészést a szemnek is kellemesebbé teszi.

Reklámmentes Facebookot szeretne? Ezt kell bekapcsolni hozzá

Ezzel a Chrome-bővítménnyel egy letisztult és átláthatóbb dizájnt kapunk a közösségi oldalhoz, ráadásul a facebookos hirdetéseket is eltünteti.

©

Ha Gmailt használ, ezt mindenképpen telepítse a számítógépére

Egy Chrome-bővítmény segítségével sokkal gyorsabban lehet e-mailt írni Gmailben, mint eddig: a mobilról ismerős megoldással a szolgáltatás kitalálja, hogy melyik szót akarjuk beírni. És folyamatosan tanul abból, amit írunk.

Telepítse ezt: 1 kattintás az egész, és örökre megold egy gondot a böngészőjében

Egyetlen klikkeléssel telepíti, aztán sosem kell vele többet foglalkoznia, mégis minden alkalommal nagyon jól jön majd ez a bővítmény, amikor videókat néz vagy zenéket hallgat akár Firefox, akár Chrome böngészőben.

Minden nap megkönnyítené a munkáját? Ezzel megteheti

Minden feladathoz vagy munkához más és más lapokat szoktunk megnyitni a böngészőben. Ezeket rendszerezhetjük ezzel a Chrome-bővítménnyel, hogy minden fontos oldalt egy pillanat alatt elérjünk.

©

Böngészőben is nézheti, sőt, le is töltheti az Instagram önmegsemmisítő sztorijait

A Snapchat legfontosabb funkcióit másoló instagramos sztorik már nem csak mobilon nézhetők meg. Ezzel a bővítménnyel számítógépen még le is lehet tölteni őket.

Mutatunk még egy YouTube-trükköt, amit imádni fog, ha szeretne letölteni zenéket vagy klipeket

Nagyon hasznos Chrome-bővítmény készült a YouTube kedvelőinek: a videók utáni keresést és a klipek letöltését is jóval gyorsabbá teszi.

Így oldhatja meg a YouTube-ozás egyik nagy problémáját

Az alábbi Chrome-bővítmény a YouTube-videók keresésének egyik problémáját orvosolja.

©

Praktikus: ha így ír fel valamit a Chrome-ban, nem nagyon fogja elfelejteni

Böngészés közben minden új lap megnyitásakor megjelenik egy jegyzetoldal egy Chrome-bővítmény segítségével. A legjobb benne, hogy automatikusan ment és szinkronizál mindent.

Ez is lehetséges: böngésző nélkül használhat akár több weboldalt is egyszerre

Mintha csak a televízió kép a képben funkciója került volna át számítógépünkre, és lényegült volna át weboldalassá az alábbi Chrome-bővítménynek köszönhetően.

Próbálja ki: csak 2 kattintás, és kiderül, tényleg olyan gyors-e az internete, mint amennyiért fizet

Bárhol is van a böngészőben, csak egy ikonra kell kattintania, és már indíthatja is az internetkapcsolatának sebességmérését.

©

Angolul tanul? Töltse le a Chrome-hoz ezt a praktikus bővítményt, segíthet

Ez a Chrome-bővítmény minden új lap nyitásakor más motiváló idézetet jelenít meg. Természetesen angolul, ami remek kiegészítés lehet a nyelvtanuláshoz, és persze nekünk is van még pár tippünk.

Gyakorolná az idegen nyelvű szavakat és kiejtésüket? Telepítse ezt!

A Google fejlesztett egy Chrome-bővítményt, hogy sokkal kényelmesebbé tegye böngészés közben a szótárazást, valamint a kiejtés tanulását.

©

Itt 780 000 jobbnál jobb fotó között válogathat, és teljesen ingyen használhatja őket bármire

A jogdíjmentesen letölthető és felhasználható fotók legnagyobb galériájából a legszebb válogatott képek jelennek majd meg, ha telepítjük ezt a Chrome-bővítményt.

Bárhol használhat szmájlikat, ha innen válogat

Kis túlzással a szmájlik ugyanolyan fontos részei a netes kommunikációnak, mint a betűk, épp ezért jön jól, ha bárhol bevethetjük őket. Ezzel a bővítménnyel gyerekjáték.

Már számítógépen is használhatja Snowden kedvenc üzenetküldőjét

Az FBI rémálmaként emlegetett titkos és ingyenes üzenetküldőt napi szinten használja Edward Snowden chatelésre és telefonálásra. Most már Chrome-böngészővel számítógépen is használható, nem csak mobilon.

©

Rohan az idő: remek motivációt találhat a böngészőjében

Mit tenne, ha új lap nyitásakor a Chrome-ban századmásodpercre pontosan látná a korát? Az idő rohanását észlelve talán jobban odafigyelne életére, éppen ezért remek motivációs lehetőség ez a bővítmény.

Az év hátralévő részében 2016 legjobb mobil alkalmazásait, Facebook-funkcióit, ingyenes online szolgáltatásait és játékait is bemutatjuk. Ha nem akar lemaradni róluk, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!