szerző:
hvg.hu

Az internet rátelepszik minden hype-ra, miért lenne pont az ujjpörgettyű kivétel?

Néhány napja részletesen is bemutattuk azt a játékot, amelyért most megőrül a világ: a fidget spinner, azaz magyarosan az ujjpörgettyű állítólag stresszoldó hatású. Hogy a látványa mennyire oldja a stresszt, azt nem tudjuk, mindenesetre már online oldalakon is kipróbálhatjuk, igaz, így épp a lényege vész el, azaz hogy kézben fogható kütyüről van szó. Érdekességnek viszont megteszi, így mi is mutatunk rögtön három ilyen oldalt.

Itt van mindjárt a neonszínű ujjpörgettyűt kínáló Fidget Spinner Neon Glow Online. Mialatt a kütyü forog, remek vizuális élményben lehet részünk. Különféle ujjpörgettyűk közül választhatunk, s ha megtaláltuk a nekünk tetszőt, az egerünkkel forgathatjuk meg az eszközt. Arra azonban készüljünk fel, hogy időnként hirdetéseket kell majd átlépnünk.

©

A Fidget Spinner is hasonló oldal, itt is többféle pörgettyű vár minket. A pörgetéshez rá kell állni az egérkurzorral az eszközre, majd az egeret lefelé kell húzni, s utána elengedni. Elindul a pörgés, és bizony sokáig fog tartani, hol ebbe, hol abba az irányba, különleges mintákat kirajzolva. Ha változtatni szeretnénk a pörgettyű színén és formáján, kattintsunk jobbra fent a menü (három vízszintes vonal) lehetőségre, majd válasszunk pörgettyűt és színt hozzá.

©

A Scratch-projekt keretében készült Virtual Fidget Spinnerrel is szimulálhatjuk az ujjpörgettyűt, miközben kellemes (igaz, egy idő után már unalmassá váló) zene szól. A felső Spin Bar mezőben állíthatjuk be, milyen sebességgel forogjon a pörgettyű.

©

Ha meg szeretnénk állítani, akkor a piros síkidomra kell kattintani, a zöld zászlóra pedig akkor, ha újra pörgetnénk. Felül egy számláló mutatja, hányszor ért körbe az eszköz. A jobbra és a balra mutató nyílra kattintva a legkülönfélébb színekre festhetjük át a pörgettyűt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!