szerző:
hvg.hu

Ha a bajra várunk, túl késő lesz.

Elon Musk, a Teslát és a SpaceX-et alapító üzletember nem ijedős, például feltett szándéka a Mars benépesítése. Az amerikai államok kormányzóinak találkozóján viszont megosztotta félelmeit a vezető politikusokkal.

Musk azt sürgeti, hogy a kormány mielőbb lásson hozzá a mesterséges intelligencia szabályozásának, mielőtt annak fejlődése eléri a kritikus szintet.

Az üzletember szerint az a baj, hogy amíg a robotok nem indulnak ámokfutásra, nehezen mozdul a közvélemény és a politika. Musk szerint ha arra várunk, hogy valami komoly bajra reagálva lépjenek a kormányok, akkor biztos, hogy el fogunk késni.

"Általában úgy megy ez, hogy történik egy csomó baj, az emberek felháborodnak, és évekkel később feláll egy szabályozó testület az adott iparág rendezésére. Ez elég rosszul működött eddig is, de nem kerültünk szembe olyasmivel, ami a civilizáció létét kockáztatná. A mesterséges intelligencia viszont ilyen veszély", mondta Musk.

Elon Musk korábbi nyilatkozataiból kiderül, hogy eleve a Mars kolonizálását is azért vette a fejébe, hogy ha a földi civilizációt külső vagy belső katasztrófa elpusztítaná, az emberiségnek legyen esélye a túlélésre.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!