szerző:
hvg.hu

A hagyományos önéletrajz–motivációs levél kombináció már lejárt lemez, valahogy ki kell tűnni a tömegből – véli nagyon sok munkakereső. Budavölgyi Bálint is így gondolta, és a kitűnés sikerült is.

Az álláskeresésnek megvannak az írott és íratlan szabályai – már ami az önéletrajzot illeti. Érdemes minél lényegretörőbben fogalmazni: végzettség, az álláskeresés szempontjából szükséges készségek kiemelése, korábbi releváns munkatapasztalat felsorolása, fizetési igény. Emiatt aztán a legtöbb önéletrajz ugyanolyan lesz: unalmas. A szabályok viszont azért vannak, hogy időnként megszegjék őket – hogy végül sikerüljön kitűnni a tömegből.

Így tett a programozóként állást kereső 25 éves Budavölgyi Bálint is, aki egy egész weboldalt dobott össze azért, hogy megtalálja a megfelelő munkát.

Kedvenc időtöltéseim közé tartozik a szóló tandem kerékpározás és a húrelméleten való morfondírozás mellett, a zenélés. Játszom többek között gitáron, mandolinon és tenor banjon

– írja magáról bemutatkozásában, majd rögtön ki is emeli szakmai készségeit: a számológépet például 94 százalékos biztonsággal kezeli, az IT-viccekben viszont csak 78 százalékot ér el a szintje. És ahogy az ilyenkor lenni szokott, fotót is mellékelt az önéletrajzához.

©

Az összes poént nem lőnénk le, érdemes minden betűjét végigolvasni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.