szerző:
hvg.hu

Összehajtható okostelefonnal jelenne meg jövőre a Samsung a Galaxy Note márkanév alatt. Ezúttal nem piaci pletykáról van szó, hanem maga a gyártó ígéri.

A Samsung Electronics mobil üzletágának elnöke erősítette meg egy dél-koreai, a Note8-cal kapcsolatos rendezvényen, hogy a cég 2018-ban hajlékony kijelzővel ellátott okostelefon megjelentetését tervezi a Note márkanév alatt, bár azt is hozzátette, hogy addig azért még sok problémát meg kell oldaniuk, amelyek rossz esetben késleltethetik is a bemutatót.

„Az üzlet(ág) vezetőjeként azt mondhatom, hogy a célunk a jövő év (mármint ami az eszköz megjelentetését illeti). Ha megoldunk bizonyos problémákat, elindítjuk a terméket” – mondta Koh Dong-jin a sajtó képviselőinek. A problémák mibenlétet ugyan nem részletezte, de a dél-koreai elemzők szerint a csúcstechnológiás összehajtható telefon és a vékony test összeegyeztetése időbe telhet.

©

Koh azt is elmondta a rendezvényen, hogy együttműködnek az audiorendszereket gyártó Harmannak mesterséges intelligencia alapú hangszóró fejlesztésén, amellyel a felhasználók nemcsak zenélni tudnának, hanem más feladatokat is elvégeztethetnének. A hangszóró feltehetően a Samsung hangvezérelt asszisztensét, a Bixbyt használná, de hogy mikor kerülne piacra, arról egyelőre nincsen információ.

Az elnök arról is beszélt, hogy még őket is meglepte a Galaxy Note8 igen pozitív fogadtatása (a csillagászati ár és az előd csúfos kudarca ellenére), Dél-Koreából máris 650 ezer darabra kaptak előrendelést, szóval nem véletlen, hogy merész eladási terveik vannak a Note8-cal kapcsolatban.

Ha tudni szeretne a fejleményekről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
László Ferenc Tech

Élet a halál után: itt a Samsung új csúcstelefonja, a Note8

Sokan már régen eltemették a dél-koreai gyártó nagyon nagy képernyővel és érintőceruzával rendelkező mobilszériáját, de a Samsung azért nem adja olyan könnyen a Note-sorozatot. Most bemutatták a következő, nyolcas modellt, melyet mi már kézbe is vehettünk.