szerző:
hvg.hu

A Facebook fejlesztői végre összefésülték azokat a funkciókat, melyek a bajba jutott embereken hivatottak segítei.

Az elmúlt éveben több olyan fejlesztést is végrehajtott a Facebook, amivel komoly segítséget tud nyújtani a bajba jutott embereknek. Ott van például a Facebook legszomorúbb funkciója, a személyes biztonság ellenőrzésére szolgáló safety check, melyen keresztül egy katasztrófa vagy terrortámadás esetén értesíthetjük az ismerőseinket arról, hogy jól vagyunk-e. Ehhez kapcsolódóan nemrég egy adománygyűjtő oldalt is létrehoztak a fejlesztők, amin keresztül bárki felajánlhatja segítségét a bajban – legyen az szállás, étel vagy önkéntes segítség.

A Facebook azonban nem állt meg ennyinél. A fejlesztők összerakták a Crisis Response – magyarul valószínűleg: Válság(kezelő)központ – nevű aloldalt, ami a cég eddigi összes, a bajba jutott emberek megsegítését célzó fejlesztést összegyűjtötte.

©

Emellett a "központ" egybe gyűjti azokat a legfrissebb bejegyzéseket – képeket, híreket, információkat –, amelyek az adott válsághelyzettel kapcsolatos friss információt tartalmazhatnak.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!