szerző:
hvg.hu

Egy Chrome-bővítmény lehetővé teszi, hogy egyetlen kattintással csatoljunk levelünkhöz olyan fájlt, amelyet egyébként valahol felhőben őrzünk.

Amennyiben egy felhőszolgáltatónál őrzött fájlt csatolnánk elektronikus levelünkhöz, akkor előbb le kell tölteni azt a bizonyos állományt. A Share and attach files in Gmail nevű Chrome-bővítmény viszont lehetővé teszi, hogy kihagyjuk ezt a lépést.

Több nagy felhőszolgáltatóval (pl. Dropbox, Google Drive, Evernote, One Drive) is együttműködik. A letöltése és a települése után egy kis változást fedezhetünk fel, amikor új levelet kezdünk írni. Alulra ugyanis egy újabb ikon is beköltözött. Ha erre, illetve a fájl csatolása lehetőségre kattintunk, akkor már választhatunk is a felhőszolgáltatók közül, de természetesen meg kell adnunk a kapcsolódó fiókunkat.

©

Az engedélyek megadása után, már kiválaszthatjuk azt a felhőtárolót, ahol a csatolni kívánt fájl tartózkodik. Ezt megkeressük, rákattintunk, és már meg is történt a csatolása, anélkül, hogy le kellett volna töltenünk.

Sajnos van egy hátránya ennek a bővítménynek, nem mutat előnézetet a fájlokról, így pontosan tudnunk kell a csatolandó állomány elnevezését.

Ha máskor is tudni szeretne hasznos programokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!