szerző:
hvg.hu

A Bayern München labdarúgócsapata az európai sportklubok közül elsőként használja a kiterjesztett valóságot mobilalkalmazásán. Szelfikre és vicces fotókra is megfelelő, iPhone-on már ki is lehet próbálni.

A technológiai szakértők a kiterjesztett valóságot egyenesen az okostelefonok utáni nagy dobásnak nevezik, felhasználásáról több cikkben is beszámoltunk már. Csak néhány példa: az égen is lehet vele reklámot elhelyezni, valóra lehet váltani a Star Wars-rajongók álmát, az IKEA katalógusából pedig virtuálisan a lakásában is kipróbálhatja, hogyan nézne ki otthonában a kiszemelt termék. Természetesen a profi sportban is jelennek meg erre épített megoldások, de eddig csak az amerikai ligákban használták. Most viszont a Bayern München labdarúgócsapata az európai sportklubok közül elsőként használja a kiterjesztett valóságot mobilalkalmazásán.

Az iPhone-os appon – csak iOS 11 operációs rendszerrel és legalább A9-es chipkészlettel működik – ehhez a jobb alsó sarokban elérhető menüt kell megnyitni, majd az „AR Arena” funkcióra kattintani, és ezután kiválasztani, hogy Manuel Neuerrel vagy Arjen Robbennel fotózkodnánk. Ezen felül még mezt is lehet választani nekik.

Ezután készülhet szelfi is, vagy csak sima fotó, amellyel a környezetünkbe csöppen a két említett világklasszis, mondjuk velünk várhatja a metrót, vagy ott figyelhet ránk a munkahelyen, hogy csak pár már létező példát említsünk – mutatjuk is ezeket.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!