szerző:
hvg.hu

Úgy tűnik, egy heti használat után megtalálták a jubileumi iPhone gyenge pontját: nem szereti a hideget.

Néhány felhasználó arról panaszkodott, hogy amikor a jubileumi iPhone melegből hidegre kerül – például a meleg lakásból kimegy valaki a hideg utcára –, akkor a kijelzője nem reagál az érintésekre. A probléma nem általános, nem érint mindenkit, de hogy valami lehet a dologban, azt az Apple reagálása is megerősítette.

Az almás cég elismerte ugyanis a problémát, jelezte, hogy tisztában vannak azokkal az esetekkel, amikor az iPhone X képernyője átmenetileg (szerintük mindössze néhány másodpercig) sztrájkol a hideg miatt.

A felhasználók találgatnak, mi lehet a gond hátterében – írja a The Verge. Vannak, akik szerint lehet, hogy nem is a hőmérséklet-változás, hanem a beltér és a kültér eltérő fényviszonyai zavarják meg az infravörös kamerát, ebből adódik a probléma. Mások viszont arra figyelmeztetnek, hogy az Apple által ajánlott hőmérsékleti tartományon (0-35 fok) kívül más iOS-es eszközökkel is volt már gond, erre egyébként az Apple is figyelmeztet, bár nem említi az iPhone X-et.

Ezek persze csak találgatások, és bár egyelőre nem tudni, mi az oka az iPhone X ilyesfajta fázékonyságának, az Apple meglepően gyorsan lépett, és már meg is ígérte a javítást, ami a következő szoftverfrissítéssel érkezik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.