szerző:
hvg.hu

Felkészülhetünk arra, hogy mostantól majd egymás után érkeznek azok az appok, amelyek a „notch” eltakarására hivatottak a jubileumi iPhone-ban.

Az iPhone X talán legjellegzetesebb vonása az előlapon látható fekete bevágás, a notch, amely érzékelőket rejt. A napokban már mutattunk egy appot, amelyik eltünteti ezt a zavaró elemet: az iPhone-oknál megszokott látványúvá alakítja a kijelzőt.

Nem kellett túl sokáig várni a folytatásra, egy hasonló alkalmazás landolt a minap az App Store-ban, a Notch Remover. Jóváhagyta az Apple, annak ellenére, hogy korábban kifejezetten kérte a fejlesztőket, hogy ne takarják el ezt a bevágást.

©

Nagy különbség nincs a Notcho és a Notch Remover között, ugyanazon az elven alapszanak, egy fekete sávval takarják le a háttérképeken a notchot. Illetve egy kis eltérés azért van: amíg a Notcho ingyenes, addig a Notch Removerért 0,99 dollárt kérnek, bár mi ez a pénz az iPhone X ezer dolláros árához képest.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!