szerző:
hvg.hu

A Jim Beam is belépett az okoseszközök piacára, méghozzá stílusosan, egy beszélő whisky-csapolóval.

Nem meglepő módon, JIM névre hallgat a Jim Beam intelligens whisky-csapolója, amellyel épp az ünnepek előtt rukkolt ki. Egy Amazon Echóra emlékeztető eszközről van szó, amelyik azért jóval szűk látókörűbb annál, JIM agya ugyanis kizárólag a whisky körül forog. Ez egyben azt is jelenti, hogy remekül megválaszolja a whiskyvel kapcsolatos kérdéseket, azonban ha az időjárásról faggatjuk, bevallja, hogy gőze sincs róla, de hozzáteszi, mindig jó az idő arra, hogy igyunk egy whiskyt.

A csapolónak egyébként Jim Beam dédunokája, Fred Noe kölcsönözte (öblös) hangját, így megbocsátható a Kentucky-akcentus. A csapoló persze azért csapoló, hogy utasítható legyen arra, adagoljon már ki egy pohárral a finom nedűből.

©

JIM 3G-t használ, sem wifire, sem külön appra nincsen szükség hozzá. Mindössze 35 dollárba (azaz körülbelül 9 ezer forintba) kerül (a whiskyt a vásárlónak külön kell vennie), így nem vehető túlzottan zokon tőle, hogy hat hónapig képes okos adagolóként működni, utána viszont megbutul, és egy hagyományos whisky-töltővé lényegül át.

Óriási az érdeklődés iránta, olyannyira, hogy egy vevő csak egy csapolót vehet a Jim Beam weboldalán.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!