szerző:
hvg.hu

Kicsit riasztó, hogy már a második iPhone-akkumulátor gyullad ki (pontosabban ez robbant) az Apple akkumulátorcsere-programjában.

Míg kedden a zürichi Apple Store-ban szenvedtek néhányan kisebb égési sérüléseket egy kigyulladt iPhone-akkumulátortól (a részletekről itt olvashatnak), addig tegnap a spanyolországi Valencia város központjában történt egy újabb, hasonló eset.

Egy Apple Store első emeletén ismét csak akkumulátorcsere közben történt meg a baj, itt viszont nem egyszerűen kigyulladt, hanem felrobbant az akkumulátor. A bolt alkalmazottai pillanatok alatt elfojtották a robbanás után keletkező lángot, majd kinyitották az ablakokat, hogy kiengedjék a gomolygó füstöt. A tűzjelző is megfelelően működött – írja a Las Provincias.

©

Szerencsére senki sem sérült meg, így feleslegesen érkeztek a helyszínre a mentők és a tűzoltók, akiket egyébként egy járókelő riasztott, miután meglátta a füstöt.

Az esetek összefüggésben lehetnek az Apple akkumulátorcsere-programjával, amelyben az iPhone-lassítási botrány kirobbanása után leszállította a régebbi iPhone-ok akkucseréjének az árát. Jelentősen megnövekedett az ezzel kapcsolatos forgalom az Apple Store-okban, egymás után cserélik az akkukat, és a nagy számok törvénye alapján ez növeli a baj esélyét, különösen olyan komponensek esetén, mint amilyenek a lítium-ion akkumulátorok.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!