szerző:
hvg.hu

Az USA elnöke csütörtökön boldogan számolt be arról, hogy idő előtt leszállították Norvégiának az Észak-Európa biztonságát erősítő repülőgépeket. Apró probléma, hogy az említett repülőgépek csak egy videojátékban léteznek.

Az már szinte megszokottá válik, hogy a világ egyik legnagyobb hatalmú vezetője, Donald Trump Twitter-üzenetei finoman szólva sem túl elnökiek, ezúttal azonban nem írásban, hanem szóban sikerült elkövetnie egy elképesztően kínos bakit.

Az USA elnöke csütörtökön jelentette be, hogy F-35-ös és F-52-es repülőgépeket szállítottak le Norvégiának, a dologgal azonban van némi bökkenő. Míg előbbi egy valóban létező repülőgéptípus, utóbbi csupán a Call of Duty: Advanced Warfare készítőinek szüleménye. Vagyis egyszerűbben: ilyen repülőgép nem létezik, csak a videojátékban.

Így néz ki az F-52-es. A videojátékban.
©

A The Washington Post szerint Trumpot az kavarhatta meg, hogy 52 darab F-35-ös repülőgépet szállítottak le Norvégiának Észak-Európa védelmére, vagyis szó sem volt semmilyen F-52-es gépekről. Persze az is lehet, hogy az egész egy jól kitalált konspiráció, és valójában nagyon is létezik az F-52-es. Vagy nem.

Mivel lehetne mindezt túlszárnyalni? Talán csak egy másik Trump-idézettel.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
HVG Tech

HVGame 2017 – itt vannak az év legjobb játékai, és egy, ami mindent visz

A futurisztikus koncepcióval remélhetőleg teljesen felhagyó új Call of Duty, egy napok alatt milliós bevételt termelő sikerjáték, és egy furcsa, depressziós rémálmokra építő program is szerepel az esztendő legérdekesebb videojátékai között. Ám természetesen nem maradhat el, hogy győztest hirdessünk közöttük. Mutatjuk, mire kapta fel a fejét, és töltött el jó eséllyel hosszú órákat az ön környezete is – vagy éppen mit érdemes beszereznie az ünnepi pihenés ideje alatt.

Gécs Dániel Tech

Itt az új Call of Duty: élje át a világháborús poklot, szabadítsa fel Európát

Mozifilmszerű átvezetőkkel és a rajongók által rég várt tematikával tért vissza a háborús játékok egyik legnépszerűbb darabja, amely számos kitérő után újra az emberiség történetének legsötétebb óráit veszi alapul. Szűnni nem akaró fegyverropogás kontinenseken át – ilyen lett az új Call of Duty.