szerző:
hvg.hu

Hamarosan érkezik egy Pokémon Go-frissítés, ami igencsak rosszul érinti a régebbi Apple-eszközök tulajdonosait.

Azok a Pokémon Go-rajongók, akik régebbi Apple-eszközökön játszanak az igen népszerű appal, hamarosan kellemetlen meglepetésben részesülhetnek. A Niantic ugyanis bejelentette, hogy a február 28-án megjelenő frissítés egyúttal azt is jelenti, hogy az iOS 11-et nem támogató eszközök már nem fognak tudni megbirkózni a közelgő fejlesztésekkel.

Ezek a fejlesztések már magukba foglalják az új AR Plus módot, ami kihasználja azokat a fejlettebb AR (kiterjesztett valóság) képességeket, amelyeket az iOS 11 és az ARKit hozott magával. Az új változatban például a Pokémonok „tisztában lesznek” a játékos jelenlétével, és akár el is menekülhetnek előle.

©

Azok a felhasználók, akiknek olyan készülékeik vannak, amelyeket nem lehet iOS 11-re frissíteni (iPhone 5, iPhone 5C, iPad mini, iPad 2, 3. generációs iPad, 4.generációs iPad), február 28 után már nem fogják elérni a Pokémon Go-fiókjukat. Azért a fiók nem fog végleg elveszni, újra elérhető lesz egy frissebb eszközről.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!