szerző:
hvg.hu

A Samsung Galaxy S9 a valaha készült legerősebb androidos okostelefon lett, de kérdés, mire elég ez az Apple tavaly bemutatott iPhone X-ese ellen.

Hosszas várakozás után nagyjából két héttel ezelőtt, a barcelonai Mobile World Congressen mutatta be a Samsung a cég legújabb zászlóshajóját, az általunk is tesztelt Galaxy S9-et. A specifikációk alapján a mobil igazi erőgép lett, és ezt a néhány nappal később megjelent benchmark tesztek eredményei is igazolták.

A Galaxy S9-be és S9+-ba pakolt Snapdragon 845-ös, valamint az Exynos 9810-es processzor képes volt a jelenlegi összes konkurens mobilt lenyomni – pedig a Huawei Mate 10 Pro messze a tavalyi év egyik legjobb ár-érték arányú androidos mobilja volt. Az örök kérdés viszont még mindig adott: hogyan teljesít a Samsung új üdvöskéje az "örök rivális" iPhone-ok ellen? Mostantól már ez sem titok.

A Tom's Guide több szempontból is összemérte a tavaly bemutatott jubileumi iPhone X-et a Samsung Galaxy S9+ teljesítményével, és nagyon úgy tűnik, a mérleg nyelve az Apple készüléke felé billen. Pedig az egy "több hónappal ezelőtti" mobil.

A processzorok teljesítményét mérő Geekbench 4 teszt alapján a Galaxy S9+ magasan veri az androidos mobilokat: 8295 pontot szerzett a teszten, míg a második legjobb androidos mobil, a Huawei Mate 10 Pro is "csak" 6784 pontig jutott. Az A11 Bionic processzorral szerelt iPhone X azonban még ennél is jobban teljesített, és 10 357 pontot elérve messze a legerősebb mobil lett.

©

Persze mindezek csak számok, és sokkal inkább az a kérdés, hogy miként hasznosul ez az előny a használat során. A készülékeknek ezért egy 2 perces 4K-s videót kellett Full HD felbontásúvá konvertálniuk az Adobe Premiere Clip segítségével. A különbség pedig látványos lett.

Az iPhone X-nek ehhez alig 42 másodpercre volt szüksége, míg a Galaxy S9+ 2 perc 32 másodperc alatt végzett, a Google Pixel 2XL-nek pedig 2 perc 55 másodpercre volt szüksége.

©

Mindez azért is komoly eredmény, mert az iPhone X-ben csupán 3 GB RAM van, ami kevesebb, mint amennyit a Galaxy S9+ kapott.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!