szerző:
hvg.hu

Hivatalosan még nem értékesítik a Galaxy S9-eket, de ez nem jelenti azt, hogy a készülékek ne jutottak volna el a tesztelők kezébe. Ilyenkor nem maradhatnak el azok a vizsgálatok sem, amelyek a telefonok tartósságát firtatják.

Jó pár piaci konkurensével összehasonlították már a Galaxy S9-et, de vannak, akik inkább arra kíváncsiak. hogy önmagában milyen az eszköz, például hogy mennyire áll ellen a megpróbáltatásoknak.

JerryRigEverything youtuber is sokszor alávetette már tortúrateszteknek az új csúcskészülékeket, és most a Galaxy S9 került sorra. A vizsgálat a karcolásteszttel indult, és kiderült, hogy a telefon AMOLED kijelző jól ellenáll a karcolásnak egészen a 6. szintig, és kifejezetten csak a 7, szintnél látszik a beavatkozás nyoma. Ez sokkal jobb eredmény annál, mint amit a Galaxy S8-nál tapasztalt. A telefon oldalát, az ott lévő gombokat könnyebb volt megkarcolni, viszont a hátoldali kamerát újra csak jól védte a ráhelyezett üveg. Az alatta lévő ujjlenyomat-érzékelő alig állt ellen, viszont a megkarcolása után is jól működött.

Ezután az égetés teszt következett. A kijelzőről körülbelül 12 másodperc után kezdtek eltűnni a pixelek, viszont a láng megszűnése után vissza is tértek. Viszont a víz- és olajlepergető oleophobic borítás tönkrement, ahol a láng érte. Végül a hajlítás tesztre került sor, amelyben igen jól szerepelt a Galaxy S9. A továbbfejlesztett alumíniumkeret gondoskodott arról, hogy könnyen ellenálljon a hajlításnak.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Balogh Csaba Tech

Samsung Galaxy S9-teszt: az est fénypontja

Egy merész húzással szinte semmin nem változtatott tavaly csúcstelefonján a Samsung: az S8 külsőre alig változott, és a belső újítások közül is csak egy tekinthető igazán előrelépésnek. Mire elég manapság az okostelefonos piacon az, ha valaki nem változtat az egy évvel korábbi, bevált recepten? Kipróbáltuk a Samsung Galaxy S9-et.