szerző:
hvg.hu

Akivel egyszer is előfordult már, hogy akarata ellenére lájkolt egy posztot a Facebookon, annak jól jöhet az alábbi Chrome-bővítmény.

Nagyon egyszerű véletlenül lájkolni valamit a legnagyobb közösségi oldalon, és ha amúgy sem szeretjük osztogatni tetszésünk ilyesfajta megnyilvánulását, akkor érdemes kipróbálni az UnlikeForever nevű Chrome-bővítményt. Ez a kiegészítő ugyanis el fogja rejteni a Tetszik (Like) gombot, de azért nem kell megijedni, nem száműzi örökre a Facebookról. Más böngészőből fellépve simán tudunk lájkolni, illetve a Chrome-on belül is letilthatjuk, törölhetjük az UnlikeForevert.

Ez a bővítmény viszont egy kissé trükkösebben telepíthető, mint amit már megszoktunk, ugyanis nem érhető el közvetlenül a Chrome Web Store-ban. Fent van viszont a Githubon, és innen tölthetjük le a zip fájlt (a „Clone or download” feliratra kattintva). A kicsomagolás után egy Unlike-Forever-master nevű mappát kapunk, amelyben több fájl is található.

©

Most nyissuk meg a Chrome böngészőt, és jobbra felül kattintsunk a három pontra, majd válasszuk a További eszközök, illetve a Bővítmények opciót. Most nyissuk meg a Windows Intézőt, keressük meg az Unlike mappát, és egyszerűen az egérrel húzzuk át a Bővítmények közé.

Már életre is kelt a bővítményünk, s ha most megnyitjuk a Facebookot, már nem látjuk a Tetszik lehetőséget.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló facebookos trükkökről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!