szerző:
hvg.hu

A Google egy okostelefonos alkalmazással segítené a programozás alapjainak elsajátítását.

A programozási tudás manapság igen fontos lehet, ezért nem árt, ha minél többen elsajátítanák az alapokat. Ezt most ingyen és kényelmesen megtehetik, a Google ugyanis készített egy okostelefonos appot. A Grasshopper (szöcske) alkalmazás szórakoztató formában tanítja meg a Java Scriptben történő programozás alapjait. Ez egy kifejezetten kezdőknek szánt app, így aki valamennyire már tud kódolni, annak nem biztos, hogy érdemes letöltenie.

©

A Google szavaival élve a Grasshopper a legjobb módja annak, hogy játékos formában sajátítsuk el, mit is jelent a programozás. Három fő szekció lesz, és valamennyiben számos példa is található. Az Alapoknál megtanulhatók a kódolás alapjai, az Animáció I-nél a népszerű D3 könyvtár segítségével tanulhat meg rajzolni a felhasználó, végül az Animáció II-ben már összetettebb funkciókat hozhat létre a D3 könyvtár segítségével. Valamennyi programozási fogás elsajátítása után az app ellenőrzi a megértetteket, erről valós idejű visszajelzést ad, és a korábbi eredmények is bármikor visszakereshetők.

A Grasshopper app, amelyet a Google Area 120 nevű kódoló csapata fejlesztett, mind az Apple Store-ban (iOS-es verzió – Grasshopper by Area 120), mind a Google Playben (androidos változat – Grasshopper: Learn to Code for Free) elérhető.

De lenne itt még más is, ha tényleg szeretne megtanulni kódolni, nézze meg listánkat: itt talál nagyrészt ingyenes hasznos alkalmazásokat és weboldalakat programozni tanuláshoz.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!