szerző:
techline.hu

Két év óta dinamikusan tör előre a tengerentúlon a digitális könyv, és tavaly a szerzői kiadásban megjelent művek is...

Két év óta dinamikusan tör előre a tengerentúlon a digitális könyv, és tavaly a szerzői kiadásban megjelent művek is csúcsokat döntöttek. A szerzői kiadás azért is jelent új színt a könyvkiadásban, mert minden idők legolcsóbb könyveit kaphatja meg általuk az olvasó.  A szerzői kiadás új színt hozott a könyvkiadás területére. A korábbi eljárás - amely szerint a kiadó kiadja, a kereskedő árulja a könyvet, a szerző meg izgul és dedikál – mellett a szerző napjainkban aktív szereplőjévé lett a könyve sorsának.

A Publio Kiadó azzal a céllal alakult meg, hogy terepet biztosítson a szerzők számára műveik kiadásához, gondozásához. Korábban is volt független, szerzői kiadás szerte a világon, de ez az irány az internet megjelenésével „intézményesült”. Sorra alakultak azok a portálok, ahol az alkotók maguk árulhatják könyveiket. A legnagyobb, a SmashWords immár 100 ezer könyvet árul 33 ezer szerzőtől, s a legnagyobb itt jelenlévő magyar tartalmat a Publio Kiadó szolgáltatja.

A kiadó célja, hogy mind többekben keltse fel az igényt, hogy gondolataikat könyv formában tegyék közzé, s akár a blogok füzéréből, tényfeltáró riportokból, visszaemlékezésekből, tudományos munkákból is létrejöjjön egy nagyobb lélegzetű alkotás. A Kiadó kultúrmissziót teljesít, szélesre tárja a kapukat, hogy bárki lehessen szerző, s ha tehetsége közönségre talál, akkor jövedelemhez is juthasson.

A Publio egy olyan üzleti modellt alakított ki, amelyben a szerző az eladási ár hetven százalékát kapja jogdíjként. Ez legalább 50-60 százalékkal előnyösebb az alkotónak, mint a nyomtatásban történő forgalmazás.

Publio extra szolgáltatások

Digitális nyomtatás

A Publio portálján keresztül kiadott könyvek nyomtatott példányban is megrendelhetőek. A szerző kiválaszthatja a tördelés stílusát, és akár rögtön meg is rendelheti azt. A könyvek nyomtatását és szállítását a HVG Press Kft-vel közösen végzik.

Hangoskönyv

A szerzők elkészíthetik művük hangoskönyvét kiváló színészek közreműködésével, amit a nemzetközi hangoskönyv portálokon is elérhetővé tesznek.

Blogból könyvet

A Publio hamarosan induló szolgáltatásával a bloggerek pár kattintással elkészíthetik és kiadhatják könyvként blogjukat, melyet akár nyomtatva is kézbe foghatnak.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!