szerző:
techline.hu

Új korszak kezdődik, sőt Rod Beckstrom az ICANN elnöke egyesen „történelmi napnak” nevezte a mai napot, hozzátéve...

Új korszak kezdődik, sőt Rod Beckstrom az ICANN elnöke egyesen „történelmi napnak” nevezte a mai napot, hozzátéve, hogy „az internet arca örökre megváltozik”. De miért a nagy lelkesedés? Nos, az ICANN feloldja a domain végződésekre vonatkozó szabályokat (gondosan egyeztetve az iPV6 elindulásával),  így mától bárki, akinek elég pénze van, vehet saját domain végződést, hivatalos nevén top-level-domain nevet, azaz TLD-t.

A Google már el is kezdte a szervezkedést, hogy övék legyen a .lol és hasonló mókás nevek (beszámolónk itt). Az új TLD nevek hivatalos neve „strings” lesz és a legnagyobbak máris rohamozzák az ICANN-t a nevekért. A Google magának szeretné a .android, .chrome, .cloud, .lol, .vip, és .wow (ennek nem fog örülni a Blizzard és a World Of Warcraft) végződéseket. Az Amazon (a .amazon TLD-en felül) igényt tart a .book, .fire., .music, és a .free nevekre,. A Microsoft a .azure, .hotmail, .skydrive, és a .skype végződéseket szeretné, és így tovább. A lista igen terjedelmes, ha kíváncsiak vagyunk melyik nagy cég mire áhítozik, itt megtekinthetjük a végtelen listát…  

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!