szerző:
-W-

Levegő nélkül tárgyak sincsenek, tudta?

A PestiSrácok.hu nevű kormányportálon szólalt meg Márfi Gyula veszprémi érsek pünkösd alkalmából. A katolikus főpap elmondta, hogy a Szentlélek szimbóluma a tűz meg a víz és a levegő is, szóval a Szentlélek elég fontos.

Megjegyezte, hogy a levegő és a víz éltet mindent, sőt levegőre még az élettelen tárgyaknak is szükségük van. Tehát mégsincs Nap, hanem bizonyára egy nagy lámpa, de szigorúan a légkörön belül. A Plútó meg nemhogy nem bolygó, hanem nincs is.

Európában sajnos szentlélekhiány van, mint fogalmazott:

"Európában az emberek egy részének elméjére most sötétség borult. Vannak dolgok, amiket egyszerűen nem látnak. Magyarországot most éppen azzal vádolják, hogy itt sérül a demokrácia, vagy nincs demokrácia, sérülnek a nők jogai. Az, hogy mi van az Iszlámban, a Sharia Törvényben az nem érdekli őket. Imádkoznunk kell azért, hogy a Szentlélek világosítsa meg őket, azokat az amerikai, európai vezetőket, akik sötétségben élnek."

Ugyanakkor az iszlámnak sem kell tartania semmitől, ha időben előhúzzák az aztékkártyát, mert a rituális és tömeges emberáldozat, az még a sáriánál is rosszabb, és amíg van lejjebb, addig ne szóljál be.

Márfi kifejezte örömét, amiért az utóbbi három évben emelkedett az egyházi házasságkötések és a keresztelések száma is, így bízhatunk benne, hogy hazánk életében "emelkedő szakasz" következik, és végül az a levegővel működő nagy lámpa megvilágosítja a sötét európaiakat is, hogy ne ugassanak többet emberi jogokról, amikor pedig ott az iszlám. Köszönjük, érsek úr, további észveszejtő pünköléseket kívánunk!

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!