Jól vannak a Costa Allegra utasai, de csak holnap érnek partot

Utolsó frissítés:

Szerző:

Címkék: vizsgálat; tűz; óceánjáró; Costa Concordia; Costa Allegra;

Szerda estére tervezték, de csak csütörtök reggel érkezik a Seychelles-szigetekre az Indiai-óceánon meghibásodott olasz hajó, a Costa Allegra - közölte a Costa Crociere genovai hajótársaság, melynek műszaki szakértői már a hajón keresik a hétfői tűz okait.

Az óceánjárót a Trevignon francia halászhajó húzza, a partot érést az erős tengeráramlatok késleltetik. A hajóval folyamatosan tartják a kapcsolatot, az utasok jól vannak, senki sem sérült meg és értesülnek a fejleményekről - írták a hajótársaság közleményében.

Genovából a Costa Crocierének ugyanaz a  válságstábja kezeli a helyzetet, melynek tagjai ellen a cég egy másik hajójának, a Costa Concordiának januári zátonyra futása ügyében az olasz ügyészség vádat emelt - írta a Corriere della Sera napilap.

A Costa Allegrán lévő 1049 ember az indiai tengerészet helikopterének felvételei szerint az óceánjáró fedélzetén, a szabad ég alatt tölti a nap nagy részét, mert a hajó belsejében az áramszünet miatt fülledt a levegő.

Partra érkezésük után a hajón lévők orvosi ellátást kapnak, a Costa Crociere már négyszáz szálláshelyet és hatszáz repülőhelyet biztosított számukra.

A Costa Allegra luxushajó

Fotó:

Az olasz sajtó genovai tudósításai szerint a Costa Crociere dolgozói a társaság jövőjéért aggódnak. Az újságok úgy fogalmaztak, hogy a január 13-án zátonyra futott Costa Concordia tragédiája után (itt 32-en haltak meg) a Costa Allegra balesete halálos csapást mért a hajótársaságra. A Costa Crocierét birtokló amerikai Carnivallal szemben pedig milliós kártérítési perek indultak.

Pierluigi Foschi, a Costa Crociere elnöke azt válaszolta, hogy a társaság anyagi helyzete szilárd és nem megy csődbe.

A Costa Crociere a héten avatja fel legújabb óceánjáróját.

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X