szerző:
MTI

Szerda estére tervezték, de csak csütörtök reggel érkezik a Seychelles-szigetekre az Indiai-óceánon meghibásodott olasz hajó, a Costa Allegra - közölte a Costa Crociere genovai hajótársaság, melynek műszaki szakértői már a hajón keresik a hétfői tűz okait.

Az óceánjárót a Trevignon francia halászhajó húzza, a partot érést az erős tengeráramlatok késleltetik. A hajóval folyamatosan tartják a kapcsolatot, az utasok jól vannak, senki sem sérült meg és értesülnek a fejleményekről - írták a hajótársaság közleményében.

Genovából a Costa Crocierének ugyanaz a  válságstábja kezeli a helyzetet, melynek tagjai ellen a cég egy másik hajójának, a Costa Concordiának januári zátonyra futása ügyében az olasz ügyészség vádat emelt - írta a Corriere della Sera napilap.

A Costa Allegrán lévő 1049 ember az indiai tengerészet helikopterének felvételei szerint az óceánjáró fedélzetén, a szabad ég alatt tölti a nap nagy részét, mert a hajó belsejében az áramszünet miatt fülledt a levegő.

Partra érkezésük után a hajón lévők orvosi ellátást kapnak, a Costa Crociere már négyszáz szálláshelyet és hatszáz repülőhelyet biztosított számukra.

A Costa Allegra luxushajó
©

Az olasz sajtó genovai tudósításai szerint a Costa Crociere dolgozói a társaság jövőjéért aggódnak. Az újságok úgy fogalmaztak, hogy a január 13-án zátonyra futott Costa Concordia tragédiája után (itt 32-en haltak meg) a Costa Allegra balesete halálos csapást mért a hajótársaságra. A Costa Crocierét birtokló amerikai Carnivallal szemben pedig milliós kártérítési perek indultak.

Pierluigi Foschi, a Costa Crociere elnöke azt válaszolta, hogy a társaság anyagi helyzete szilárd és nem megy csődbe.

A Costa Crociere a héten avatja fel legújabb óceánjáróját.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!