Björk is kiállt a "puncilázadók" mellett

2012. augusztus 10., péntek, 22:03 • Utolsó frissítés: 2012. augusztus 10., péntek, 22:07
Szerző:


Címkék: ; ; ; ;

A világhírű izlandi énekesnő, Björk a Facebook-oldalán tiltakozott a Vlagyimir Putyint performanszban kritizáló orosz Pussy Riot (Puncilázadás) nevű női punkzenekar tagjainak bíróság elé állítása ellen.

"Zenészként és anyaként is hevesen ellenzem, hogy börtönbe kerüljenek a békés tiltakozó performanszuk miatt" - írta Björk a Facebook-oldalán az orosz zenekar tagjairól. Felidézte, hogy hét év börtön várhat a három huszonéves nőre.

"Az a véleményem, hogy az orosz hatóságoknak haza kellene őket engedniük a családjukhoz és gyermekeikhez" - tette hozzá Björk.

Fotó:

A Pussy Riot együttes három tagját februárban tartóztatták le, mert egy moszkvai templomban színes maszkokban, gitárokkal "imádkoztak" a Szűzanyához, hogy űzze el Vlagyimir Putyint, az azóta megválasztott államfőt. A vád szerint "vallási gyűlölet motiválta garázdaságot" követtek el.

Korábban az éppen Oroszországban koncertező Madonna is felszólalt a lánybanda szabadon engedéséért. 

Madonna kiáll a Pussy Riot mellett
Szerző:YouTube
További videók

A helyi ortodoxok tiltakoztak Madonna fellépése ellen, és nehezményezték azt is, hogy a világhírű amerikai énekesnő támogatásáról biztosította a zenekart.

A Pussy Riot-ügyről részletesen itt olvashat.


Björk is kiállt a "puncilázadók" mellett
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
AJÁNLJUK MÉG
HIRDETÉS
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X