szerző:
HVG

A Fidesz fülkeforradalmi forgatókönyvét valósítja meg félelmetes gyorsasággal Lengyelországban a háttérben Jaroslaw Kaczynski által irányított kormánygépezet, amely lojális törvénygyárként működteti a parlamenti többségét. Az országátalakítás buldózere nem kíméli a fékek és ellensúlyok rendszerét – írja a friss HVG.

Az ellenzéket és Brüsszelt is letaglózó könyörtelenséggel kezdett az átalakításokba Lengyelországban az új kormány, amelyet a háttérből vezénylő tábornokként irányít a belpolitika legerősebb emberévé emelkedett Jaroslaw Kaczynski. Az államigazgatás minden területén és az állami vállalatoknál zajlanak a személycserék, a legnagyobb felháborodást viszont az váltotta ki, hogy a jobboldali konzervatív kormány elsöprő lendülettel veszi át az uralmat az alkotmánybíróság és a közmédia fölött.

További részletek a csütörtökön megjelenő HVG-ben.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!