szerző:
hvg.hu

A kisfiú feltűnt már az Iszlám Állam terrorszervezet korábbi felvételein is, ezúttal rábízták a foglyok kivégzését.

©

Egy robbanóanyaggal megpakolt autóba ültették be a terroristák az általuk "kémnek" tartott férfiakat, ezzel üzentek David Cameronnak, "Úgy öljük meg az embereidet, ahogy te is a mieinket" – mondta az egyik terrorista. A detonátort egy négyéves kisfiú kezébe adták, aki már szerepelt a terroristák egy korábbi kivégzéses felvételén, ám akkor nem ő ölte meg a túszokat.

A robbantást Raqqa mellett hajthatták végre, ahol még mindig harcok folynak. A kisfiú a felvétel végén diadalmasan emeli fel a detonátort. A szélsőséges iszlamisták az általuk elfoglalt területeken propagandájukkal nyugatellenességre és az Iszlám Állam melletti harcra veszik rá a fiatalokat.

A felvételt megtekinthetik a Daily Mail oldalán.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!