szerző:
hvg.hu/MTI

Alexisz Ciprasz szankciókat követelt azok ellen, akik kivonják magukat a menekültválság megoldásából.

Arról a hírügynökségek még nem adtak hírt, amiről a Kormányinfón beszélt Lázár János Miiniszterelnökséget vezető miniszter, hogy Görögország beavatkozik az Európai Unió Bíróságán abba a perbe, amelyet Magyarország indított a kvótákról szóló uniós döntések ellen.

Arról viszont vannak már jelentések, mit mondott Alexisz Ciprasz görög miniszterelnök, amikor Athénban találkozott Donald Tuskkal, az Európai Tanács elnökével, és ezek alapján egyértelműen látszik, hogy a görög vezető valóban haragszik Magyarországra (is).

Ciprasz ugyanis bírálta azokat az uniós tagállamokat, amelyek vonakodnak részt venni a menekültek elosztásában. Macedónia ellen is kikelt, és azt mondta, hogy a hétfői brüsszeli EU–Törökország-csúcstalálkozón szankciókat fog követelni azok ellen, akik nem tesznek eleget az uniós szinten meghozott döntéseknek.

    "Görögország semmi esetre sem lesz az elveszett lelkek gyűjtőtábora"

– jelentette ki Ciprasz.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!