szerző:
MTI

Valószínűleg téves terrorriasztás miatt több órás késéssel szállt fel szombaton délután az EasyJet Bécsből Londonba tartó járata.

Az osztrák belügyminisztérium szóvivője szerint nem sokkal a tervezett felszállás előtt az egyik női utas riasztotta a személyzetet, mert azt gyanította, hogy a mellette ülő utas mobiltelefonján az Iszlám Állam terrorszervezettel kommunikál.

A személyzet azonnal értesítette a biztonsági hatóságokat, akik a gyanúsított férfit leszállították az Airbus A319-es utasszállító gépről. Utána az egész gépet evakuálták és a fedélzetet, valamint az összes csomagot még egyszer átvizsgálták.

Hivatalos közlés szerint a hatóságok semmilyen gyanús dolgot nem találtak és több mint háromórás késés után végül mégis engedélyt adtak a felszállásra.

A fedélzeten akkor azonban már két utassal kevesebb volt, mert sem a gyanúsított, sem a személyzetet riasztó nő nem volt az utasok között. A hatóságok mindkettőjüket kihallgatták, a férfi mobiltelefonját pedig alaposan átvizsgálták.

Róla később csak annyit közöltek, hogy iraki állampolgár és Londonban tanul. Azt azonban állítólag még késő délután is vizsgálták, hogy van-e bármilyen kapcsolata az Iszlám Állammal.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!