szerző:
hvg.hu

Csak 2016-ban 1,8 millió migráns özönlötte el Németországot, a legnagyobb bevándorlói tömeg a románoké volt. És 1 365 178-an vándoroltak ki.

2016-ban 1,8 millió ember vándorolt be Németországba, majdnem 2 millió migráns tehát, a szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) kedden megjelent kimutatásának adatai egyértelműek.

Mint ahogy az is, hogy 942 569 közülük EU-s állampolgár, ami az összes bevándorló többsége, 50,5 százalék. 9 százalék érkezett az EU-n kívüli európai országokból, 26 százalék Ázsiából, 5 százalék pedig Afrikából.

A legnagyobb csoportot a románok alkotják (222 298), majd a szírek (179 435), aztán a lengyelek (160 677). De a románok és a lengyelek közül sokan ki is vándoroltak: előbbiek közül 162 209, utóbbiak közül pedig 133 803 fő vándorolt ki. Az össze kivándorlói szám 1 365 178 fő – az egyenleg 500 ezer plusz ember.

A Destatis kimutatása szerint 2016-ban 51 592 magyar migráns érkezett Németországba, és 42 264 költözött el, a vándorlási mérleg így 10 744 fős többletet mutat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!