HVG Extra A Nő
HVG Extra A Nő

Idén Stalter Judit, a magyar Laokoon Filmgroup producerének közreműködésével készült 306 Hollywood című egész estés dokumentumfilm nyitja meg a Sundence Filmfesztivál NEXT versenyszekcióját.

Ma este indul a Sundance Filmfesztivál, a világ egyik legjelentősebb függetlenfilm-fesztiválja, a 306 Hollywood című filmmel. A 306 Hollywood egy mágikus film. Felejthetetlen és fantasztikus utazás, amelyben egy New York-i testvérpár régészeti kutatásokat folytat a nagymamájuk házában. A film a New Jersey-i tipikus amerikai kertes háztól egészen az ókori Rómáig vezeti végig a nézőt, és számtalan érdekes, izgalmas szereplőn és beszélgetésen keresztül elsősorban arra a kérdésre keresi a választ, hogy a fennmaradt tárgyak tükrében mi marad utánunk az utókor számára.

A Sundance NEXT szekciója olyan filmeket mutat be, amelyek valamilyen szempontból kreatív, új hullámos látásmódot képviselnek. A 306 Hollywood az első nem fikciós film, amely a néhány éve létező NEXT szekcióban részt vesz. „A film képi világa, zenéje, hangulata a nagy hollywoodi filmek stílusában készült, miközben egy kis stáb, alacsony költségvetésből készítette. Tulajdonképpen egy Wes Anderson-mesefilm világát idézi meg – mondta Stalter Judit, a film magyar koproducere. – Számomra igazán izgalmas volt ebben a munkában, hogy kiderült, a világ másik felén is létezik egy olyan család, amelyhez annak ellenére közöm van, hogy ténylegesen ismerem-e őket, más országban élünk, más szociális térben mozgunk, mások az élményeink. A film az érzelmekről, gyászról szól, azokról a kérdésekről, hogy mi marad utánunk, ha meghalunk, és ez mindenhol érvényes. Ha valaki ismeri egy szerette elvesztésének élményét, mindegy, honnan jön, neki ez a film egy egyszerűen értelmezhető és elementáris érzésről szól majd, ami minden nyelvre lefordítható.”

Stalter Judit producer 2016-ban, a New York-i Independent Film Weeken talált rá az akkor még előkészületben lévő 306 Hollywood projektre. Kreatív producerként elsősorban az európai látásmódot tolmácsolta az alkotók felé, de részt vett a film végső dramaturgiájának kialakításában is, bízva abban, hogy a film nemcsak az amerikai közönséget fogja lenyűgözni, hanem a világon szinte mindenhol értelmezhető lesz. „Ebben a filmben az emberi és filmes elbeszélésmód közötti viszony és arányok jól működnek amerikaiak és európaiak számára is. A vizualitása az alacsony költségvetéshez és kis méretű stábhoz képest lenyűgöző, ez különösen nagy kihívás volt. A kreativitás határtalansága nyűgözött le ebben a projektben, minden szempontból. Mindezek mellett pedig az is izgatott, hogy egy dokumentumfilm hogyan tud közönségbarát módon működni, hogyan tudsz egyszerre sírni és nevetni ezen a műfajon belül. A valóságot feltáró filmek között ritka az olyan mű, amely megnevettet, és közben el is gondolkodtat. Szerintem nagy szükség van olyan filmekre, amelyek szórakoztatnak, és közben feledtetik a szomorúságot” – mesélte Stalter Judit.

A film a Laokoon Filmgroup az első amerikai–magyar koprodukcióban készült dokumentumfimje. A Laokoon Filmgroup jegyzi többek között az Oscar-díjas Saul fia és a Tiszta szívvel című filmeket, de a nagy sikerű HBO-sorozat, az Aranyélet is az ő nevükhöz fűződik.

 

A film Facebook-oldala

306 Hollywood

El Tigre Productions produkció

Koprodukciós partner: Laokoon Filmgroup és Chicago Media Project

Rendezők: Elan and Jonathan Bogarín

Producerek: Elan Bogarín, Jonathan Bogarín, Judit Stalter

Executive producerek: Paula Froehle, Steve Cohen, Ken Pelletier, Laurie David, Regina K. Scully, Geralyn White Dreyfous, Kevin Iwashina, Abby Lynn Kang Davis

Vágók: Nyneve Laura Minnear, Jonathan Bogarín, Elan Bogarín, Troy Herion

Zeneszerző: Troy Herion

Operatőrök: Jonathan Bogarín, Elan Bogarín, Alejandro Mejía

A film hossza: 90 perc

 

 

 Az oldalon elhelyezett tartalom a HVG Extra A nő magazin közreműködésével jött létre, amelynek előállításában és szerkesztésében a hvg.hu szerkesztősége nem vett részt.

Komoly változásra számíthatnak az elektromos autók tulajdonosai

Komoly változásra számíthatnak az elektromos autók tulajdonosai

Hihetetlen helyről kerültek elő műanyagból származó adalékanyagok

Hihetetlen helyről kerültek elő műanyagból származó adalékanyagok

Befuccsolhat „a jövő mobilja”, nem igazán csapnak le rá az emberek

Befuccsolhat „a jövő mobilja”, nem igazán csapnak le rá az emberek

Ennek a matracnak sokan örülnének: ha kell, akkor fűt, ha kell, akkor hűt

Ennek a matracnak sokan örülnének: ha kell, akkor fűt, ha kell, akkor hűt

Újabb öt ellenzéki kapott félmilliós büntetést

Újabb öt ellenzéki kapott félmilliós büntetést