szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Rolls-Royce egyetlen darabot készített az SRH nevű játékautóból, és azt egy kórház gyermekambulanciájának adományozták.

Az autókhoz fűződő szerelem mindig gyerekkorban kezdődik. Hogy mivel, az emberenként változhat, de az igazán "mély érzelmek" kialakulásában szinte biztosan ott van egy villanymotor, vagy csak sima pedál által hajtott mini-autó. A Rolls-Royce is pontosan tudja ezt, na meg azt is, hogy mekkora boldogság a gyerekeknek, ha egy ilyen autóba ülhetnek, ezért egy exkluzív példányt készített a Chichesterben működő St. Richard’s kórház ambuláns gyerekosztályának.

Az SRH név természetesen a kórház nevének kezdőbetűit takarja, és bár gyerekjátékról van szó, a Rolls-Royce-nál egyáltalán nem vették félvállról az autó elkészítését.

©
©

Az autót ugyanaz a csapat tervezte, mint bármelyik másik modellt is. A karosszéria kéttónusú fényezést kapott, az oldalán végigfutó csíkot pedig kézzel festették fel az SRH-ra. Az autó elektromos meghajtást kapott, a kormánynál elhelyezett kapcsolókkal pedig 6,5 és 16 km/h-s sebességre lehet gyorsítani a járművet. A csapat összesen 400 munkaórát fordított arra, hogy megépítse az SRH-t.

©
©
©
©

A gyerekek ezzel a kórház folyosóján játszhatnak majd, ahova még "közlekedési táblákat" is felszerelnek nekik. A cél természetesen az, hogy a kis betegeket egy kicsit kiszakítsák a kórház és a betegség okozta stresszből, és eltereljék vele a gondolatukat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!