szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A környezetet lokálisan egyáltalán nem szennyező autókra világszerte adnak kisebb-nagyobb kedvezményeket. Kalifornia pedig az igen komoly e-autó-kedvezmények hazája.

Az elektromos autókat sok mindenért lehet szeretni, ilyen például a teljesen hangtalan működés, a lokálisan zéró károsanyag-kibocsátás vagy az alacsony üzembentartási költségek. A szerény hatótáv, illetve a magas ár viszont sokakat elriaszt a vásárlástól, de utóbbi fronton mostanság már egyre több állami és céges kedvezmény próbálja meg vonzóbbá tenni az e-autókat.

Kaliforniában most például akár 20 450 dollárral, vagyis több mint 5 millió forinttal olcsóbban is haza lehet vezetni egy BMW i3-ast. A Southern California Edison áramszolgáltató ügyfelei számára ugyanis a BMW kapásból 10 000 dollárt elenged a kocsi vételárából, amihez hozzájön még a 7 500 dolláros szövetségi adókedvezmény, Kalifornia állam 2 500 dolláros zéróemissziós támogatása, illetve a szolgáltató további 450 dolláros kedvezménye. Az akció április végéig él.

A BMW i3 hivatalos kaliforniai listaára 44 450 dollár (11 millió forint), ami a típus összes változatára elérhető kedvezmények levonását követően 24 000 dollárra (6 millió forint) olvad. Magyarországon a típus legolcsóbb változata 12,7 millió forintba kerül, a zöld rendszámos elektromos autókra adott állami kedvezmény pedig 1,5 millió forint, amit maximum 15 millió forint értékű villanyautókra lehet igénybe venni.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Radar360: Kínai vakcina-para és egy videó arról, mi megy a kaszinókban

Radar360: Kínai vakcina-para és egy videó arról, mi megy a kaszinókban

Már lehet regisztrálni a falusi kisboltok támogatására

Már lehet regisztrálni a falusi kisboltok támogatására

Kevésbé lehet hatékony a Pfizer-vakcina a túlsúlyos embereknél

Kevésbé lehet hatékony a Pfizer-vakcina a túlsúlyos embereknél