szerző:
hvg.hu

A Szovjetunióban készült, de az afrikai sivatagot is megjárta ez a több évtizedes múltra visszatekintő terepjáró.

Nemrégiben nálunk járt a Lada 4x4, vagyis az 1977 óta csak kisebb változtatásokon átesett Lada Niva aktuális kiadása, amelyről kevés pozitívumot tudtunk írni 2018-ban, de nem feledkeztünk meg arról, hogy a típus újkorában dobogós helyezéseket ért el a Dakar-ralin.

Most pedig felbukkant egy olyan Lada Niva, amely 1979-ben készült és amellyel Francois Jeanson és fia részt vett az 1981-es Párizs-Dakaron. Ráadásul ez a bukócsöves, módosított felfüggesztésű, egyedi lökhárítós és megnövelt kapacitású üzemanyagtartályos Niva most eladósorba került.

©

A neves versenyből 1981-ben végül is kiesett Lada Niva az RM Sotheby's londoni árverésén kerül kalapács alá. A szeptember 5-én rendezendő aukción a felújításra váró szovjet versenyterepjáró az előzetes becslések szerint 50-75 ezer fontos (18-27 millió forint) áron cserélhet gazdát.

©
©
©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!